• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
80% dintre adultii din Romania nu stiu cum sa reactioneze in caz de cutremur

80% dintre adultii din Romania nu stiu cum sa reactioneze in caz de cutremur

80% dintre adultii din Romania nu stiu cum sa reactioneze in caz de cutremur si multi ar lua decizii care le-ar putea fi fatale sau ar incetini interventia salvatorilor, releva un studiu, prezentat de IGSU, la lansarea campaniei de preventie "Nu tremur la cutremur".

Specialistii au concluzionat ca, in cazul unui cutremur puternic, tinerii cu varste intre 18 si 35 de ani, care nu au trait experienta unui cutremur de nivelul celui din 1977, "cu cat stiu mai putin, cu atat cred ca sunt mai bine informati". 

Spre exemplu, cei mai multi nu si-au pus niciodata problema sa stabileasca cu membrii familiei un loc de intalnire, in conditiile in care telefonia mobila nu ar functiona o perioada. 

In acest sens, a fost realizat si site-ul www.nutremurlacutremur.ro. 

In cadrul campaniei, prin intermediul televiziunilor si in mediul online vor fi difuzate sapte spoturi cu scenarii diferite, din care cetatenii afla ce trebuie sa faca in cazul in care cutremurul ii surpride intr-un apartament de bloc, intr-un supermarket, la serviu, pe strada etc. Din acestea, cetatenii afla ca, in cazul unui seism, nu trebuie sa plece pe scari sau sa ia liftul, ci sa se adaposteasca sub un corp de mobilier rezistent sau sub tocul usii. In acelasi timp, daca la momentul producerii cutremurului sunt pe strada, trebuie sa se indeparteze de cladiri, de pe care se pot prabusi caramizi, bucati de tencuiala, cosuri de fum, geamuri, ghivece de flori etc.


26 ianuarie 2015 17:35
Modifică setările cookies