• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
80% dintre romanii de la oras sunt de acord cu interzicerea fumatului in spatiile publice

80% dintre romanii de la oras sunt de acord cu interzicerea fumatului in spatiile publice

Aproape 80% dintre romanii din mediul urban (78%) sunt de acord cu Legea interzicerii fumatului in spatiile publice, care urmeaza sa intre in vigoare la data de 17 martie, arata un studiu realizat de o companie de consultanta in marketing, citat de Agerpres.

In acelasi timp, aproximativ jumatate (52%) dintre romanii din mediul urban, care utilizeaza internetul, sustin ca vor continua sa iasa in oras cu aceeasi frecventa ca pana acum. Potrivit studiului realizat de iSense Solutions, nefumatorii sunt de acord, intr-o proportie de 92%, cu legea impotriva fumatului in spatiile publice. Mai mult decat atat, 71% dintre romanii din mediul urban (88% dintre nefumatori) sustin ca sunt multumiti sau foarte multumiti de noua lege.
 
In Romania, un fumator consuma, in medie, 12 tigari pe zi, in conditiile in care 90% dintre persoanele care s-au declarat ca fiind fumatoare au afirmat ca fumeaza maximum un pachet pe zi, arata studiul. Cel mai mult fumeaza persoanele din categoria de varsta 35-44 de ani (in medie, 15 tigari/zi). De asemenea, barbatii fumeaza mai mult decat femeile (14 versus 11 tigari pe zi). Mai mult decat atat, persoanele casatorite sau care se afla intr-o relatie fumeaza mai mult decat persoane celibatare (13 tigari versus 10 tigari zilnic).

1 martie 2016 15:04
Modifică setările cookies