• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
A murit magicianul John Calvert, o legenda a Hollywood-ului. Avea 102 ani

A murit magicianul John Calvert, o legenda a Hollywood-ului. Avea 102 ani

Magicianul american John Calvert, considerat o veritabila legenda la Hollywood, care a avut o cariera spectaculoasa de peste opt decenii, a murit, vineri, la varsta de 102 ani, informeaza Hollywoodreporter.com.

John Calvert a murit in resedinta sa din orasul californian Lancaster, a anuntat Organizatia Internationala a Magicienilor (The International Brotherhood of Magicians), scrie Mediafax.
 
John Calvert a sustinut primul sau spectacol la varsta de opt ani si primul sau turneu in calitate de magician profesionist la varsta de 18 ani. La 100 de ani, a aparut pe scena la London Palladium, realizand astfel visul vietii sale, si a continuat sa sustina spectacole pana in urma cu cateva saptamani, fiind insotit pe scena de asistenta lui fidela, sotia sa Tammy, cu care era casatorit de peste 50 de ani.
 
Show-urile lui includeau adeseori un numar spectaculos, in timpul caruia o femeie era lansata dintr-un tun si ajungea intr-o cutie special amenajata, amplasata deasupra scenei. Totodata, el a fost magicianul care a inventat trucul prin care capul unui spectator parea sa fie taiat cu o drujba.
 
Nascut in localitatea New Trenton din statul american Indiana, John Calvert a produs, scris, regizat si jucat in filmul de aventuri "Dark Venture" (1956) si a aparut pe genericul altor pelicule hollywoodiene, precum "Are These Our Parents?" (1944), "The Return of the Durango Kid" (1945), "Ten Cents a Dance" (1945) si "Gold Fever" (1952).

28 septembrie 2013 14:05
Modifică setările cookies