• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
A patra zi de proteste la radio-televiziunea publica din Atena, dupa inchiderea acesteia

A patra zi de proteste la radio-televiziunea publica din Atena, dupa inchiderea acesteia

Sute de angajati ai radio-televiziunii publice ERT, inchisa in mod intempestiv marti, printr-o decizie a partidului condus de premierul conservator Antonis Samaras, care a intrat in dezacord cu partidele de coalitie, continua sa ocupe sediul din Atena al institutiei, vineri, a patra zi consecutiv.

"Vom continua sa ocupam sediul pana la redeschiderea ERT si pana la retragerea actului legislativ prin care radio-televiziunea a fost inchisa", a declarat, pentru AFP, Nikos Tsimpidas, un reprezentant al sindicatului angajatilor radio-televiziunii publice din Grecia.
 
Dupa intreruperea emisiei ERT marti seara, ca urmare a deciziei guvernamentale semnate doar de premierul conservator Antonis Samaras si de ministrul elen de Finante Yannis Stournaras, angajatii ERT si cateva mii de persoane s-au adunat in sediul central al radio-televiziunii din Atena.
 
Jurnalistii ERT au continuat sa produca programe in care au prezentat evolutia situatiei si manifestarile de sustinere, aceste materiale fiind difuzate prin intermediul site-ului Uniunii Europene de Radio-Televiziune (UER), care i-a cerut deja lui Antonis Samaras sa anuleze decizia de inchidere a ERT, intr-un comunicat publicat la Geneva.

14 iunie 2013 15:00
Modifică setările cookies