• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Accident de autocar in Thailanda, soldat cu 29 de morti

Accident de autocar in Thailanda, soldat cu 29 de morti

Cel putin 29 de persoane au fost ucise si alte patru au fost grav ranite dupa ce autobuzul lor a iesit de pe carosabil si a cazut intr-o prapastie in nordul Thailandei, a transmis vineri politia.

"Credem ca soferul a adormit", a declarat pentru AFP Sukit Samana, responsabil al politiei din provincia Phetchabun. Politia a confirmat ca nu existau cetateni straini la bordul autobuzului inter-regional, mijloc de transport preferat de thailandezi insa foarte putin utilizat de turisti.
 
Martorii care au semnalat accidentul politiei au declarat ca autobuzul avea viteza mare inainte de accident. Acest accident survine in timp ce milioane de thailandezi pleaca la drum cu ocazia sarbatoririi Noului An.
 
Accidentele de transport sunt foarte frecvente in Thailanda care are una dintre cele mai ridicate rate ale numarului victimelor accidentelor auto. Un raport recent al Organizatiei mondiale a sanatatii (OMS) evoca un numar de 38.1 morti in medie in accidente auto pentru 100.000 de locuitori in Thailanda, fata de 18.5 in Africa de Sud, comparativ.
 
Nerespectarea regulilor de circulatie, inclusiv a numarului maxim de ore de munca ale unui sofer, este una dintre explicatiile pentru aceste statistici nefaste.

27 decembrie 2013 11:11
comentarii (0)

Comentarii (0)


Modifică setările cookies