• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Armata israeliana isi anunta retragerea totala din Fasia Gaza

Armata israeliana isi anunta retragerea totala din Fasia Gaza

Armata israeliana a anuntat marti ca se retrage in totalitate din Fasia Gaza, potrivit unui purtator de cuvant. Potrivit acestui purtator de cuvant, Peter Lerner, "armata va ocupa pozitii defensive in afara Fasiei Gaza (respectiv in Israel, n.red.) imediat dupa intrarea in vigoare a armistitiului".

Anterior, israelienii si palestinienii ajunsesera la un acord pentru un armistitiu de 72 de ore in Fasia Gaza, care urma sa intre in vigoare marti, la ora locala 08.00 (08.00, ora Romaniei).
 
"Contactele Egiptului cu diverse parti au reusit sa obtina un armistitiu de 72 de ore in Gaza, incepand de maine (marti) dimineata, la ora 05.00 GMT (08.00, ora Romaniei), si ca restul delegatiilor sa se deplaseze la Cairo pentru negocieri mai ample", a spus el.
 
Cairo, mediator traditional in conflictele dintre Israel si miscarea palestiniana Hamas, care controleaza Fasia Gaza, i-a invitat in cursul saptamanii trecute pe israelieni si palestinieni sa trimita delegatii pentru negocieri in vederea unui armistitiu.
 
O delegatie palestiniana, alcatuita din membri ai Hamas si oficiali ai Autoritatii Palestiniene, conduse de Mahmoud Abbas, a sosit la Cairo duminica seara.
 
In schimb, israelienii au refuzat sa se deplaseze la Cairo, acuzand miscarea Hamas de incalcarea precedentului armistitiu acceptat de cele doua parti.
 
"Palestinienii sunt de acord cu incetarea focului propusa de Egipt", a confirmat Azzam al-Ahmed, care conduce delegatia palestiniana.

5 august 2014 07:40
Modifică setările cookies