• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Adrian Nastase a fost eliberat din penitenciar

Adrian Nastase a fost eliberat din penitenciar

Adrian Nastase a fost eliberat din Penitenciarul Jilava, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, luni, recursul Directiei Nationale Anticoruptie.

Completul de la Tribunalul Bucuresti, format din presedintele Ioana Cleopatra Sipoteanu si din judecatoarele Carmen Constanta Balaci si Florentina Vasilateanu, a decis, cu opinie majoritara, respingerea recursului DNA in cazul sentintei Judecatoriei Sectorului 4 si punerea in libertate a lui Adrian Nastase, potrivit Mediafax.
 
Concret, doua din cele trei judecatoare au dispus punerea in libertate a lui Adrian Nastase, in vreme ce al treilea magistrat din complet a decis in sens contrar. Serviciul de executari penale al instantei urmeaza sa comunice aceasta decizie Penitenciarului Jilava, dar si altor institutii ale statului.
 
Dupa procesarea documentului de la instanta, Penitenciarul Jilava au incheiat formalitatile in cazul lui Adrian Nastase si l-au eliberart.
 
In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.
 
In 5 decembrie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca zilele petrecute de fostul premier in Spitalul Floreasca, in urma tentativei de sinucidere, sa fie scazute din condamnare. Instanta a dispus atunci sa fie scazuta perioada din 20 pana in 26 iunie 2012.

18 martie 2013 15:40
Modifică setările cookies