• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Adunarea Nationala din Franta aproba continuarea atacurilor aeriene in Irak, pe fondul atentatelor teroriste revendicate de Stat Islamic

Adunarea Nationala din Franta aproba continuarea atacurilor aeriene in Irak, pe fondul atentatelor teroriste revendicate de Stat Islamic

Adunarea Nationala din Franta a votat marti aproape in unanimitate continuarea atacurilor aeriene franceze in Irak impotriva gruparii Stat Islamic (SI), la cateva zile dupa atacurile jihadiste de la Paris, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

In total, 488 de deputati au votat pentru, unul impotriva si 13 s-au abtinut, in special din partea Frontului de Stanga (stanga radicala).
 
Premierul francez, Manuel Valls, a invitat parlamentarii sa prelungeasca interventia franceza, deoarece "misiunea noastra inca nu a fost indeplinita". "Trebuie sa obtinem victorie in acest razboi contra terorismului", a declarat el.
 
Aprobarea din partea deputatilor este obligatorie pentru orice interventie militara franceza cu o durata mai mare de patru luni.
 
Atacurile aeriene franceze au fost lansate pe 19 septembrie, o decizie salutata de presedintele american, Barack Obama.
 
Franta este hotarata sa impiedice expansiunea gruparii Stat Islamic in Irak, in contextul in care 12 persoane au fost ucise intr-un atac pe 7 ianuarie, la sediul revistei satirice Charlie Hebdo.
 
Atacul a fost revendicat de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria si de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia. Revista Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed si a altor elemente religioase, in principal islamice, publicatia primind, ca reactie, o serie de amenintari teroriste.

14 ianuarie 2015 07:15
Modifică setările cookies