• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Aeroportul din Timisoara va fi inchis timp de o saptamana, pentru reparatii la pista

Aeroportul din Timisoara va fi inchis timp de o saptamana, pentru reparatii la pista

Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara va fi inchis pentru cel mult o saptamana, in a doua jumatate a lunii august, pentru lucrari de reparatii la pista, informeaza Mediafax.

Directorul general al Aeroportului International "Traian Vuia" din Timisoara, Daniel Idolu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca din cauza unor lucrari de reparatii care vor fi facute la pista aeroportului traficul aerian va fi oprit pentru cel mult sapte zile, in a doua jumatate a lunii august.
 
Potrivit sursei citate, lucrarile care se fac la pista constau in reparatii la rupturi de muchii si colturi ale dalelor, inchiderea exfolierilor superficiale ale suprafetelor de beton si alveolelor, inlocuiri de dale de beton, asternerea stratului asfaltic, repozitionarea sistemului de balizaj luminos si realizarea marcajului diurn.
 
"Deocamdata, siguranta nu este afectata, dar cu timpul exista riscuri ca pista de decolare-aterizare sa se degradeze accelerat, de aceea sunt necesare aceste lucrari", a explicat Idolu.
 
Valoarea lucrarilor la cei 3.500 de metri de pista este de 11.900.000 de lei, banii provenind dintr-un credit accesat de catre S.N. Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara.
 
Lucrarile vor fi executate de catre S.C. Albix General Constructii S.R.L., societate specializata si autorizata de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana pentru lucrari in infrastructura aeroportuara.

22 mai 2013 08:55
Modifică setările cookies