• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
AFP si AP comenteaza mizele scrutinului din Romania. Profilurile lui Ponta si Iohannis

AFP si AP comenteaza mizele scrutinului din Romania. Profilurile lui Ponta si Iohannis

Agentia France Presse si Associated Press comenteaza situatia politica din Romania inaintea celui de-al doilea tur al scrutinului prezidential, prezentand profilurile celor doi candidati si mizele alegerilor.

"Victor Ponta contra Klaus Iohannis: Romania asista la un duel fara precedent inaintea alegerilor prezidentiale de duminica, intre un prim-ministru favorit, cu o morala considerata flexibila, si un reprezentant al minoritatii germane care pledeaza pentru «lucrul bine facut»", comenteaza AFP. 

"Premierul roman Victor Ponta, criticat pentru dublul limbaj privind valorile democratice, pare sa aiba o pozitie buna pentru castigarea scrutinului prezidential programat duminica in aceasta tara fosta comunista care continua sa fie afectata de coruptie. Social-democratul in varsta de 42 de ani, sustinut de un electorat preponderent rural, este creditat cu 54% din intentiile de vot in al doilea tur de scrutin, conform celor mai recente sondaje (...). Chiar daca avansul in fata contracandidatului membru al minoritatii germane, Klaus Iohannis, in varsta de 55 de ani, poate parea larg, jocurile nu sunt inca facute, considera multi analisti", noteaza Agentia France-Presse. 

"La 25 de ani de la caderea dictatorului Nicolae Ceausescu, acest scrutin prezidential, al saptelea, este considerat crucial in istoria postcomunista a Romaniei, in momentul in care democratia a suferit un regres in anumite tari din Europa Centrala, in frunte cu Ungaria, si pe fondul tensiunilor intre Bruxelles si Moscova din cauza crizei ucrainene", comenteaza AFP.

Citeste mai multe pe ww.mediafax.ro


13 noiembrie 2014 16:44
comentarii (0)

Comentarii (0)


Modifică setările cookies