• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
AFP: Trupe ruse au efectuat exercitii militare in Transnistria

AFP: Trupe ruse au efectuat exercitii militare in Transnistria

Trupe ruse au efectuat exercitii militare in Transnistria, o regiune separatista prorusa din Republica Moldova, a anuntat vineri un purtator de cuvant al armatei ruse, in contextul in care aceasta fosta republica sovietica se teme de repetarea scenariului ucrainean pe teritroiul sau, relateaza AFP.

Purtatorul de cuvant al Districtului Militar de Vest, colonelul Oleg Koscetkov, a declarat ca aceste manevre au ca scop sa antreneze trupele in vederea unui evetual atac inamic.
 
Aceste exercitii au fost efectuate in contextul in care presedintele moldovean Nicolae Timofti si-a exprimat marti ingrijorarea cu privire la o eventuala repetare a scenariului din Crimeea in tara sa si a anuntat ca presedintele Parlamentului din Transnistria a cerut Moscovei, dupa modelul din Crimeea, alipirea la Rusia.
 
Republica Moldova, o tara in care majoritatea populatiei vorbeste limba romana, are in partea de est o zona locuita de minoritati ruse si ucrainene - Transnistria. Aceasta regiune s-a despartit de Chisinau, cu sustinerea Moscovei, in urma unui razboi, in 1992, dupa un an de la dezmembrarea fostei Uniuni Sovietice, insa independenta acesteia nu a fost recunoscuta de nicio tara.
 
Rusia mentine, de atunci, militari in regiune, impotriva vointei Guvernului moldovean si in pofida unui angajament asumat in 1999 de a le retrage.

21 martie 2014 18:22
Modifică setările cookies