• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Africa, saracita de ritualurile de inmormantare extravagante

Africa, saracita de ritualurile de inmormantare extravagante

In Africa, inmormantarile mari si luxoase sunt un semn al prosperitatii si nimeni nu isi doreste ca ultimul drum pe care il parcurge sa fie facut intr-o maniera modesta, fara fast.

Africanii, din putinul pe care il au, fac totusi tot ce le sta putinta ca sa isi finanteze inmormantarea care ajunge sa coste, de regula, 40% din veniturile unei gospodarii pe un an intreg, scrie Quartz, care citeaza portalul Foreign Policy. Cheltuielile includ sicrie elaborate, mancare, costume speciale, dar si transportul catre si de la locul ceremoniei.
 
Companiile de asigurari ofera pachete care acopera inmormantari incepand de la 500 de dolari pe luna, pentru pana la 14 persoane, pentru un pret de 12 dolari pe luna. Optiunile urmatoare costa pana la 50 de dolari pe luna, dar ofera o gama mai larga de servicii si acopera cheltuielile mai multor persoane implicate.
 
Dar chiar si in Africa de Sud, cea mai bogata tara de pe continent, angajatii din birouri nu castiga mai mult de 1.500 de dolari pe luna. Tot aici, inmormantarile “premium” au insemnat in 2011 cheltuirea a 500 milioane de dolari, iar statisticile arata ca cifrele sunt in crestere.

3 septembrie 2013 11:12
comentarii (3)

Comentarii (3)