• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Agentia pentru Energie Atomica face apel la tarile cu instalatii nucleare sa fie atente la amenintarile teroriste

Agentia pentru Energie Atomica face apel la tarile cu instalatii nucleare sa fie atente la amenintarile teroriste

Directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Yukiya Amano, a facut apel luni la guvernele tarilor care au instalatii nucleare sa fie vigilente la amenintarile "teroriste", relateaza AFP, preluata de Mediafax.

"Este vorba despre o problema foarte serioasa pentru comunitatea internationala acum", a declarat Amano, in cadrul unei conferinte in Singapore.
 
"In acest domeniu, cooperarea internationala este extrem de importanta pentru ca teroristii vizeaza in continuare verigile slabe", a adaugat el.
 
"Tara care nu recunoaste existenta amenintarilor cu sabotarea sau atacuri teroriste impotriva centralelor sau instalatiilor nucleare este tara cea mai periculoasa", a mai spus el, fara a evoca vreun risc sau o tara anume.
 
Potrivit unor informatii publicate de presa in iulie, ambasadorul Irakului la ONU, Mohamed Ali Alhakim, i-a scris secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pentru a-l informa ca insurgentii au capturat 40 de kilograme de compozite de uraniu conservate la Universitatea din Mosul.
 
Gruparea Stat Islamic, o organizatie jihadista cu metode foarte violente, controleaza anumite regiuni din Irak si Siria unde a proclamat un "califat islamic".

26 ianuarie 2015 12:16
Modifică setările cookies