• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Alegeri parlamentare partiale in Bucuresti: 13 candidati pentru doua mandate de senator

Alegeri parlamentare partiale in Bucuresti: 13 candidati pentru doua mandate de senator

Treisprezece candidati se vor confrunta, pe 25 mai, la alegerile parlamentare partiale, pentru ocuparea a doua mandate de senator de Bucuresti, devenite vacante dupa demisiile lui Dan Voiculescu si Victor Ciorbea.

Sapte candidati doresc sa intre in competitie pentru a castiga un mandat de senator in Colegiul uninominal 8 din Bucuresti, ramas vacant dupa demisia din Senat al lui Dan Voiculescu, acestia inregistrandu-si, pana luni seara, candidatura la Biroul Electoral de Circumscriptie.
 
Acestia sunt Ilie Nastase (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC ), Petru Luhan (PDL), Cristina Pastrama (PNL), Ruxandra Maria Dragomir (Partidul Miscarea Populara), Iulian Craciun (PNTCD), Aurel Cristian Radan (FC) si Gheorghe Chiran (PPDD).
 
In data de 28 ianuarie 2013, senatorul Dan Voiculescu a anuntat, in plenul Senatului, ca demisoneaza din functie, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul ca senator. El si-a motivat gestul prin faptul ca existasera "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau.
 
La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, instanta competenta a judeca fiind atunci Tribunalul Bucuresti.
 
Alegeri parlamentare partiale vor avea loc, simultan cu scrutinul pentru Parlamentul European din 25 mai si in colegiul 7 din Bucuresti, pentru adjudecarea unui mandat de senator ramas vacant dupa demisia din Parlament a lui Victor Ciorbea ca urmare a numirii sale in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara. Ciorbea a precizat ca face acest gest pentru a evita o posibila situatie de incompatibilitate.
 
In cursa pentru castigarea acestui mandat ramas vacant si-au scris candidatura Alfred Laurentiu Antonio Mihai (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC), Adriana Saftoiu (PDL), Andrei Gheorghe Creci (PNL), Cristian Ilie (Partidul Miscarea Populara), Traian Raul Popa (PNTCD) si Nicolae Calota (PPDD).

6 mai 2014 07:11
Modifică setările cookies