• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Alegeri prezidentiale: 18.550 sectii de votare in tara si 294 in strainatate si peste 20,7 milioane de buletine de vot

Alegeri prezidentiale: 18.550 sectii de votare in tara si 294 in strainatate si peste 20,7 milioane de buletine de vot

Alegerile prezidentiale vor avea loc in 18.550 de sectii de votare din tara si 294 in strainatate, urmand sa fie pregatite 20.745.068 de buletine de vot si 94.220 de stampile cu mentiunea "Votat", a declarat joi vicepremierul Gabriel Oprea.

Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, le-a spus prefectilor, in videoconferinta, ca au obligatia ca pana in 3 octombrie, impreuna cu presedintii tribunalelor, sa intocmeasca liste cu juristi si cu alte persoane care se bucura de o buna reputatie, din randul carora vor fi desemnati, prin tragere la sorti, presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora.
 
Oprea a mai spus ca, pana in 22 octombrie, prefectii, alaturi de primari, au sarcina de a asigura sediile si conditiile corespunzatoare pentru functionarea birourilor electorale ale sectiilor de votare.
 
Ministrul Afacerilor Interne a mentionat ca, prin Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, se va asigura achizitionarea hartiei necesare pentru tiparirea celor 20.745.068 de buletine de vot, de catre Regia Autonoma Monitorul Oficial.
 
In paralel va fi desfasurata o campanie preventiva de informare a cetatenilor cu privire la prevederile Codului penal, legate de infractiuni electorale. Pentru aceasta vor fi tiparite 40.000 de afise cu aceste prevederi, care vor fi postate la sectiile de votare si sediile institutiilor cu atributii in organizarea alegerilor.
 
De asemenea, posturile de televiziune vor difuza gratuit un spot video, in care cetatenii vor fi avertizati cu privire la riscurile la care se expun in cazul in care incalca legea electorala.
 
Campanie electorala pentru alegerile prezidentiale incepe vineri. Primul tur de scrutin va avea loc in 2 noiembrie, iar al doilea va fi organizat in 16 noiembrie.

2 octombrie 2014 12:22
Modifică setările cookies