• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Alegeri prezidentiale in Franta. Emmanuel Macron conduce dupa primul tur si ar putea deveni cel mai tanar presedinte al tarii

Alegeri prezidentiale in Franta. Emmanuel Macron conduce dupa primul tur si ar putea deveni cel mai tanar presedinte al tarii

Aproape 47 de milioane de francezi au fost chemati duminica la urne pentru cele mai disputate alegeri prezidentiale din ultimele decenii, urmarite cu atentie de toata Europa.

Centristul independent Emmanuel Macron si liderul extremei dreapta, Marine Le Pen, au ramas in cursa pentru Palatul Elysee si se vor infrunta, in 7 mai, in turul al doilea. Potrivit rezultatelor partiale, dupa numararea a 96 la suta din voturi, Macron a obtinut 23,9 procente, iar Le Pen 21,4 procente.
 
Sondajele prezic insa o victorie clara a lui Macron peste doua saptamani. Printre cei care au anuntat ca il sustin se afla si conservatorul Francois Fillon, situat pe locul al treilea.
 
Primele rezultatele partiale aratau 24,38% din voturi pentru Marine Le Pen si 22,19% pentru Emmanuel Macron dupa numararea a 20 de milioane de voturi exprimate in Hexagon. Francois Fillon (foto jos) si Jean-Luc Melenchon si-au recunoscut deja infrangerea in fata propriilor sustinatori, iar ultimul a refuzat sa-si exprime sprijinul pentru Macron sau Le Pen.

24 aprilie 2017 08:47
Modifică setările cookies