• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Alegerile locale se amână. Guvernul a prelungit mandatele aleşilor locali până la 31 decembrie 2020

Alegerile locale se amână. Guvernul a prelungit mandatele aleşilor locali până la 31 decembrie 2020

Guvernul a decis, în şedinţa de luni, prelungirea mandatelor aleşilor locali până cel târziu la data de 31 decembrie 2020, având în vedere epidemia de coronavirus care împiedică desfăşurarea scrutinului la termen.

De asemenea, Executivul reduce la jumătate numărul de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor.
 
"A fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind prelungirea mandatelor pentru autorităţile locale, luând în considerare situaţia extraordinară actuală impusă de starea de urgenţă ca urmare a epidemiei cu coronavirus. Guvernul a luat decizia de a prelungi mandatele în curs ale autorităţilor administraţiei publice locale până cel târziu la data de 31 decembrie 2020”, a declarat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.
 
El a mai spus că Guvernul a decis şi reducerea la jumătate a numărului de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale.
 
"De asemenea, având în vedere dificultăţile în această perioadă şi în perioada preelectorală pentru strângerea semnăturilor necesare şi desfăşurarea activităţilor necesare pentru înscrierea în campania electorală, Guvernul a luat, în colaborare cu Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Afacerilor Interne - au fost iniţiatorii acestui act normativ - a luat decizia pentru a reduce la jumătate numărul de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale şi, de asemenea, dosarele de candidatură vor putea fi depuse electronic, iar listele de susţinători vor putea fi semnate şi depuse în acelaşi mod, respectiv în format electronic. Practic, în momentul de faţă obligaţia privind numărul minim de susţinători a fost redusă la 25.000 pentru a propune candidaturi în circumscripţiile electorale la alegerile locale de către partide politice, alianţe politice, alianţe electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale”, a afirmat şeful Cancelariei, care a precizat că aceste liste pot fi depuse în cel mult 30 de zile de la începerea perioadei electorale.

7 aprilie 2020 10:29
Modifică setările cookies