• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ambasadorul Israelului: Sunt sceptic in privinta unei paci durabile cu Hamas

Ambasadorul Israelului: Sunt sceptic in privinta unei paci durabile cu Hamas

Ambasadorul Israelului in Romania, Dan Ben-Eliezer, a declarat, in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, ca pentru realizarea unei paci durabile intre Israel si Autoritatea Palestiniana este necesar ca Hamas sa accepte trei conditii si sa vina la masa negocierilor, insa s-a declarat sceptic.

"Slava Domnului, avem un armistitiu! Dar, din pacate, cum am descoperit in trecut, armistitiile nu dureaza. Speram ca, poate, acesta, care a fost incheiat la initiativa presedintelui egiptean, Morsi, si e sustinut de guvernul american, speram ca va dura, ca va duce la o intelegere si ca populatia Israelului nu va suferi atacuri cu rachete. Acest fenomen, al atacurilor cu rachete din Fasia Gaza, de catre organizatii teroriste ca Hamasul si alte factiuni islamice, se intampla de ani buni, asa ca speram ca incetarea focului sa dureze", a spus ambasadorul Israelului.
 
El a adaugat insa ca si dupa armistitiul incheiat in aceasta saptamana erau lansate rachete, dar si-a exprimat speranta ca armistitiul si acordul vor dura.
 
Dan Ben-Eliezer a sustinut ca Israelul isi doreste o pace durabila cu Autoritatea Palestiniana.
 
"Dar, mai inainte de orice, tinem la siguranta noastra, iar asta este, de fapt, responsabilitatea guvernului nostru, sa se asigure ca populatia noastra va avea o viata normala, ca alte populatii din alte tari. Chiar si aici, in Romania... Populatia israelita s-a confruntat cu 1.300 de rachete. Incercati sa va imaginati ce s-ar intampla, daca orice tara, orice oras, orice capitala... Bucurestiul, de exemplu. Incercati sa va imaginati cum ar fi ca poporul roman sa fie atacat cu asemenea rachete, cazand ca la loterie, trimise de teroristi, care isi imbunatatesc capabilitatea. Asa ca, practic, populatia era sub asediu. Iar rachetele, unele chiar rachete cu raza lunga de actiune, au lovit Tel Avivul si zona Ierusalimului", a adaugat ambasadorul.
 
El a spus ca scopul Israelului a fost de a opri atacul, de a descuraja organizatiile teroriste, Hamasul si alte factiuni, sa atace Israelul pe perioade lungi, dar si de a dezmembra organizatiile teroriste care erau in Fasia Gaza.
 
"Sper ca a fost un succes, iar acum speram ca armistitiul va avea efect", a mai spus el.
 
Ambasadorul a aratat ca nu este vorba despre un razboi obisnuit, ci despre "razboiul unui stat democratic contra teroristilor, niste teroristi care folosesc tactici foarte cinice".

25 noiembrie 2012 10:40
Modifică setările cookies