• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ambasadorul palestinian la Praga a murit in urma unei explozii produse in apartamentul sau

Ambasadorul palestinian la Praga a murit in urma unei explozii produse in apartamentul sau

Ambasadorul palestinian la Praga, Jamal Al Jamal, grav ranit in urma unei explozii produse miercuri la pranz in apartamentul sau din capitala ceha, a murit la spital, au anuntat serviciile de urgenta, scrie Mediafax.

"Barbatul, in varsta de 56 de ani, a suferit arsuri foarte grave", a declarat pentru AFP sefa serviciului de urgenta, Jirina Ernestova. "Dupa ce i-au fost stabilizate functiile vitale, el a fost transportat la spitalul militar Praga-Stresovice, in coma indusa", a adaugat ea.
 
Potrivit site-ului www.novinky.cz, care citeaza surse din cadrul politiei, diplomatul palestinian s-a ranit probabil in urma "manipularii imprudente a unui explozibil periculos".
 
Resedinta ambasadorului palestinian se afla intr-o cladire nou construita din cartierul Suchdol, situat in nord-vestul capitalei cehe.
 
Purtatorul de cuvant al ambasadei, Nabil el Fahel, a declarat pentru postul de radio public ceh CRo ca toata familia ambasadorului se afla in apartament in momentul exploziei.
 
"O femeie in varsta de 52 de ani a primit ingrijri la fata locului dupa ce s-a intoxicat cu fum, dupa care a fost spitalizata, in stare de soc", a adaugat Ernestova.
 
Jamal Al Jamal a preluat oficial functia de ambasador la Praga in octombrie.
 
Politia a deschis o ancheta pentru a stabili originea exploziei. Deflagratia ar fi fost provocata de un sistem de alarma antifurt in momentul in care diplomatul a deschis un seif in apartament, potrivit presei locale.

1 ianuarie 2014 17:31
Modifică setările cookies