• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Americanii vor sa populeze spatiul aerian cu drone comerciale

Americanii vor sa populeze spatiul aerian cu drone comerciale 

Spatiul aerian al Statelor Unite va fi populat curand cu drone comerciale. Acestea vor fi folosite pentru cartografierea terenurilor si supravegherea culturilor agricole. In plus, start-up-urile din America investesc deja in software-ul necesar dirijarii acestor aparate, potrivit Bloomberg. 

Investitorul Tim Draper, care a facut plasamente in Hotmail, Skype si Baidu, sustine in prezent DroneDeploy, o companie startup care lucreaza la un astfel de software, se asteapta ca dronele sa fie capabile la un moment dat sa ii aduca si cina
 
In primele noua luni ale acestui an, investitori din Statele Unite au plasat 40,9 milioane de dolari in startup-uri legate de drone comerciale, de peste doua ori mai mult decat in intreg anul 2012, potrivit datelor PricewaterhouseCoopers si National Venture Capital Association. 
 
Congresul SUA a cerut Administratiei Federale pentru Aviatie sa dezvolte un plan prin care dronele sa fie integrate in spatiul aerian american pana in 2015 si sa creeze mai rapid standarde destinate acestora. 

31 octombrie 2013 12:40
Modifică setările cookies