• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Angela Merkel, la egalitate cu contracandidatul sau, Peer Steinbrück, la singura dezbatere televizata inainte de alegeri

Angela Merkel, la egalitate cu contracandidatul sau, Peer Steinbrück, la singura dezbatere televizata inainte de alegeri

Cancelarul Angela Merkel s-a aratat "suverana", in timp ce rivalul sau, Peer Steinbrück, nu a mai derapat in cadrul singurei dezbateri televizate, terminata la egalitate, cu trei saptamani inainte de alegerile legislative germane, potrivit sondajelor si comentatorilor, relateaza AFP.

"A fost un meci nul", a apreciat saptamanalul german Der Spiegel, in editia electronica. Iar, potrivit institutului de sondaje Forsa, 44% dintre germani au apreciat ca Merkel a castigat duelul, in timp ce 43% dintre ei l-au considerat invingator pe social-democratul Peer Steinbrück.
 
Conform unui alt sondaj, efectuat de Intrafest Dimap pentru postul de televiziune ARD, 49% dintre germani ii atribuie victoria lui Steinbrück, fata de 44% lui Merkel.
 
"Cancelarul si rivalul sau au supravietuit duelului si nimeni nu s-a acoperit de ridicol", a remarcat pe Internet cotidianul de centru-stanga Süddeutsche Zeitung. Insa "victoria si infrangerea sunt adesea o chestiune de interpretare", a mai notat publicatia germana.
 
"Cancelarul si candidatul - un duel intre oameni egali (...) Steinbrück a luptat, Merkel a ramas prudenta", a scris cotidianul conservator Die Welt.
 
Invingatorii serii, potrivit editiei online a cotidianului popular Bild, au fost fostul candidat la concursul Eurovision devenit prezentator, Stefan Raab, fiind unul dintre cei patru moderatori, si colierul cancelarului, in culorile nationale ale Germaniei - negru, rosu si galben -, care a incins spiritele pe Twitter.
 
Merkel, in varsta de 59 de ani, si-a aparat bilantul, sperand la un nou mandat de patru ani dupa alegerile din 22 septembrie, in timp ce Steinbrück, in varsta de 66 de ani, fost ministru de Finante al actualului cancelar in timpul "marii coalitii" din perioada 2005-2009, a pledat pentru reforme sociale.

2 septembrie 2013 12:48
Modifică setările cookies