• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Anuntul istoric facut de NASA, in privinta planetei Marte

"Anuntul istoric" facut de NASA, in privinta planetei Marte

NASA a facut mult asteptatul anunt privind datele obtinute de robotul Curiosity pe planeta Marte. Conferinta de presa vine dupa ce seful misiunii lansase o declaratie conform careia informatiile “vor face istorie”.

Roverul Curiosity a terminat prima analiza completa a solului de pe Marte, parte a misiunii sale privind detectarea unor posibile dovezi privind viata pe Planeta Rosie.
 
Din pacate, specialistii NASA s-au vazut nevoiti sa taie entuziasmul celor care se asteptau la un anunt clar, conform caruia exista sau a existat viata pe Marte.
 
Informatiile obtinute de robot nu pot sustine cu fermitate aceasta ipoteza, dar cercetarile vor continua, scrie Daily Mail.
 
“Entuziasmul nostru a fost gresit inteles. Trebuie sa fim atenti ce spunem si cum spunem”, a recunoscut John Grotzinger, cel care in urma cu cateva saptamani vorbise despre “un anunt istoric” privind planeta Marte.
 
Robotelul a detectat intr-adevar urme de compusi organici, insa NASA nu poate confirma ca acestea nu au ajuns acolo aduse chiar de catre rover.
 
Cert este ca pe Marte au fost identificati compusi care contin sulf si clor, pe langa alte ingrediente.
 

4 decembrie 2012 09:50
Modifică setările cookies