• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Apple si Facebook platesc pentru congelarea ovulelor angajatelor lor

Apple si Facebook platesc pentru congelarea ovulelor angajatelor lor 

Companiile Apple si Facebook platesc pentru servicii de recoltare si congelare a ovulelor angajatelor care vor sa amane momentul in care vor avea un copil, intr-o cursa pentru a atrage cei mai buni specialisti in randurile salariatilor lor, informeaza Reuters. 

Din ianuarie 2015, Apple va plati pana la 20.000 de dolari pentru proceduri de recoltare si stocare a ovulelor angajatelor, inclusiv celor care lucreaza cu program redus, care doresc sa foloseasca astfel de servicii din alte motive decat medicale. 

"Continuam sa extindem beneficiile oferite de noi femeilor, cu o noua politica privind concediul de maternitate, pe langa congelarea si stocarea ovulelor ca parte a implicarii noastre in tratarea infertilitatii. Vrem sa le ajutam pe femeile care lucreaza la Apple sa realizeze cel mai important lucru din viata lor avand grija de cei dragi si crescandu-si familiile", anunta Apple. 

Potrivit NBC News, Facebook a demarat de curand un program prin care achita costurile procedurilor de recoltare si congelare a ovulelor din motive non-medicale, devenind unul dintre cei mai mari angajatori din industria IT care ofera aceste beneficii.

Congelarea ovulelor este un serviciu scump, dar foarte cerut de femei, permitandu-le sa amane momentul in care vor avea copii. Procedura este folosita si de femeile care trebuie sa urmeze tratamente care pot afecta fertilitatea, cum sunt terapiile impotriva cancerului. Costurile unei astfel de proceduri se ridica pana la 10.000 de dolari, la care se adauga 500 de dolari pe an pentru stocare. 

Companiile din Sillicon Valley, in lupta lor pentru cei mai buni specialisti, ofera o noua serie de beneficii privind planificarea familiala.


15 octombrie 2014 14:40
Modifică setările cookies