• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Aproximativ 100 de raniti in accidentul feroviar din Buenos Aires

Aproximativ 100 de raniti in accidentul feroviar din Buenos Aires

Cel putin 99 de persoane au fost ranite, dar niciuna grav, in accidentul din gara Once din Buenos Aires, unde un tren s-a izbit cu putere de tampoanele de franare de la capatul liniei de cale ferata, au anuntat serviciile de sanatate, citate de AFP.

"Nouazeci si noua de persoane au primit ingrijiri la spitale din Buenos Aires", a anuntat serviciul de sanatate din capitala argentiniana. Cei mai multi nu s-au putut intoarce acasa si, chiar daca unele au ramas sub observatie, "nimeni nu este in stare grava si nici nu are nevoie de terapie intensiva", a declarat sefa serviciului, Graciela Reybaud.
 
Accidentul de sambata s-a produs in aceeasi gara si la acelasi peron unde un tren s-a izbit violent de tampoanele de oprire de la capatul liniei de cale ferata la 22 februarie 2012, provocand moartea a 51 de persoane si ranirea altor 700.
Cauzele accidentului de sambata nu au fost inca stabilite.
 
Potrivit ministrului Transporturilor, trenul a intrat in gara cu o viteza mai mare decat limita autorizata, in timp ce opririle precedente s-au desfasurat normal.
 
Mecanicul a fost supus unui control de alcoolemie de rutina la intrarea in serviciu, care s-a dovedit insa negativ, si nu a semnalat nicio defectiune inaintea accidentului, a adaugat ministrul.
 
Potrivit unor surse judiciare, politia a recuperat hard diskul computerului de bord al trenului, care pare avariat si va incerca sa recupereze continutul.
 
Liniile ferate din Argentina au fost privatizate in anii 1990, in timpul presedintiei lui Carlon Menem, ceea ce a condus la inchiderea a zeci de gari si linii in toata tara.

21 octombrie 2013 13:49
Modifică setările cookies