• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Aproximativ un milion de pachete cu tigari contrafacute, descoperite in Portul Constanta

Aproximativ un milion de pachete cu tigari contrafacute, descoperite in Portul Constanta

Aproximativ un milion de pachete cu tigari contrafacute au fost gasite de politistii de frontiera si vamesii din Portul Constanta Sud Agigea in doua containere sosite pentru firme din Bulgaria, valoarea pe piata a tigaretelor, la preturile celor originale, ridicandu-se la circa 2,3 milioane de lei.

Potrivit Garzii de Coasta, politistii de frontiera au descoperit, luni, in Portul Constanta Sud Agigea, in baza unor informatii privind punerea in circulatie a unor marfuri contrafacute, un container incarcat cu tigarete care sosise din Grecia si avea ca destinatie finala o societate comerciala din Bulgaria.
 
In urma controlului, au fost descoperite 505.550 de pachete cu tigari, marcile Ashima si Marble, susceptibile a fi contrafacute, in valoare de peste 1.100.000 euro daca ar fi fost originale.
 
Tot luni, politistii de frontiera si lucratorii vamali au continuat verificarile la un container descoperit la sfarsitul saptamanii trecute, de unde initial fusesera indisponibilizate 191.650 de pachete cu tigari contrafacute, in valoare de aproximativ 500.000 de euro. Astfel, s-a constatat ca alte 295.910 pachete cu tigari aflate in container, marca Ashima, cu o valoare de piata de aproximativ 700.000 de euro, sunt susceptibile a fi contrafacute. Si acest container sosise din Grecia si avea ca destinatie finala o societate comerciala din Bulgaria.
 
Astfel, in total, au fost indisponibilizate 993.110 de pachete cu tigarete. Acestea au fost lasate in custodia liniei de shipping pana la finalizarea investigatiilor referitoare la statutul juridic al marfurilor si luarea masurilor legale ce se impun.

17 iunie 2014 10:49
Modifică setările cookies