• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Armata a trimis o aeronavă Spartan la intervenţia de stingere a incendiului de pădure din Defileul Cazanele Dunării

Armata a trimis o aeronavă Spartan la intervenţia de stingere a incendiului de pădure din Defileul Cazanele Dunării

Intervenţia de stingere a incendiului de pădure izbucnit, duminică, în apropierea localităţii mehedinţene Şviniţa continuă, la acţiune participând luni o aeronavă C-27J Spartan a MApN.

Aeronava C-27J Spartan, echipată în configuraţie pentru stins incendii, a decolat, luni, în jurul orei 13.00, de la Baza 90 Transport Aerian şi transportă şase containere cu câte 1.000 de litri fiecare, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.
 
”În funcţie de situaţia de la faţa locului, aeronava este pregătită să mai facă o trecere după reumplerea containerelor”, precizează sursa citată.
 
O misiune similară a fost executată şi duminică în apropierea localităţii mehedinţene Şviniţa, unde a izbucnit un incendiu de pădure.
 
Duminică, MApN informa că aeronava C-27 J Spartan execută pentru prima dată o misiune umanitară de stingere a unui incendiu.
 
Incendiul a izbucnit în zona împădurită din Defileul Cazanele Dunării, în apropiere de localitatea mehedinţeană Sviniţa, iar, duminică, la faţa locului au fost mobilizaţi pompieri din judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Dolj, dar şi echipamente din Timiş.

7 august 2017 13:54
Modifică setările cookies