• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Armata chineza a operat primul zbor al unui avion fara pilot invizibil pe radar

Armata chineza a operat primul zbor al unui avion fara pilot invizibil pe radar

Armata chineza a operat primul zbor cu un avion fara pilot invizibil pe radar, un salt tehnologic care confirma ca Beijingul prinde din urma Washingtonul in domeniul tehnologiei militare, scria presa oficiala vineri, relateaza AFP.

Avionul a efectuat un zbor de 20 de minute joi, dupa care a aterizat aparent fara probleme, in sud-vestul Chinei, relateaza Mediafax.
 
Semanand cu avionul fara pilot militar american Northrop Grumman X-47B, cu aripa in forma triunghiulara, avionul chinez se numeste "Lijian" ("Sabie lunga si subtire"). El va putea efectua misiuni de supraveghere si de atac la distanta.
 
Beijingul a dezvaluit prototipului avionului de vanatoare bombardier invizibil pe radar la inceputul lui 2011, mai devreme decat se asteptau unii experti, confirmand astfel modernizarea fortelor sale armate.
 
China, care detine cea mai mare armata din lume (Armata Populara de Eliberare) si un arsenal nuclear, are al doilea cel mai mare buget alocat Apararii la nivel mondial, dupa Statele Unite, un lucru care provoaca temeri atat vecinilor sai din regiune, cat si Washingtonului.

22 noiembrie 2013 13:10
Modifică setările cookies