• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Atentat cu bomba la Cairo

Atentat cu bomba la Cairo

Un atentat cu o bomba artizanala a vizat marti dimineata un tribunal de la Cairo, fara sa provoace morti sau raniti, cu doua ore inaintea deschiderii sectiilor de votare in cadrul unui referendum constitutional, a declarat un oficial de la Ministerul de Interne, relateaza AFP.

In cartierul Imbaba, in nord-vestul capitalei egiptene, ferestrele tribunalului au fost sparte de suflul exploziei, iar fatada a fost puternic avariata, a constatat un jurnalist AFP, transmite Mediafax.

Dupa explozie, zeci de persoane s-au adunat in fata tribunalului, agitand fotografii cu generalul Abdel Fattah el-Sisi, vicepremier, ministru al Apararii, comandantul armatei, cel mai puternic om din tara.

Atacurile s-au multiplicat in Egipt dupa destituirea de catre armata, la inceputul lui iulie, a fostului presedinte islamist Mohamed Morsi.  Dupa destituirea acestuia, autoritatile militare au insarcinat autoritatile interimare sa efectueze o "tranzitie democratica", a carei prima etapa este organizarea unui referendum asupra unei noi Constitutii. 

Aproximativ 53 de milioane de egipteni sunt chemati la urne marti si miercuri, care pare sa se transforme intr-un adevarat blebiscit pentru generalul el-Sisi.


14 ianuarie 2014 08:59
Modifică setările cookies