• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Atentat la Cairo. Cel putin o persoana a murit, iar patru au fost ranite

Atentat la Cairo. Cel putin o persoana a murit, iar patru au fost ranite

Cel putin o persoana a murit, iar alte patru au fost ranite intr-o explozie produsa intr-un autobuz, in Cairo, anunta serviciile de securitate egiptene.

Atentatul a avut loc pe o strada aglomerata, in cartierul Nasr City, situat in nordul capitalei Egiptului, scrie BBC.
 
Incidentul intervine la o zi dupa ce Guvernul egiptean a catalogat miscarea Fratii Musulmani drept organizatie terorista, atribuindu-i atentatul comis in urma cu cateva zile la o sectie de politie. Mii de sustinatori ai organizatiei islamiste sunt in detentie dupa ce au participat la protestele violente izbucnite dupa destituirea presedintelui Morsi. Decizia luata miercuri permite intensificarea actiunilor autoritatilor impotriva organizatiei Fratii Musulmani. Hotararea a fost anuntata de vicepremierul Hossam Eissa, care a avertizat ca sustinatorii si finantatorii "organizatiei teroriste" risca sanctiuni dure.
 
Guvernul egiptean atribuie organizatiei Fratii Musulmani atentatul sinucigas comis marti la o sectie de politie din Mansura, un atac soldat cu 16 morti si peste 100 de raniti. Miscarea Fratii Musulmani a negat orice implicare in atentatul care a fost revendicat de un grup inspirat de reteaua terorista Al-Qaida.

26 decembrie 2013 14:00
Modifică setările cookies