• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Autoritatile kenyene au preluat controlul centrului comercial din Nairobi

Autoritatile kenyene au preluat controlul centrului comercial din Nairobi

Fortele speciale kenyene verificau in noaptea de luni spre marti cu atentie fiecare etaj in parte al centrului comercial Westgate de la Nairobi, atacat sambata de un comando islamist, asupra caruia au preluat controlul, potrivit Ministerului de Interne, relateaza AFP.

Asedierea cladirii, sediul unuia dintre cele mai luxoase centre comerciale din capitala kenyana, a inceput sambata la pranz, cu un asalt cu grenade si arme automate al unui grup de islamisti afiliati insurgentilor somalezi shebab. In decurs de 60 de ore, cel putin 62 de persoane au fost ucise, tot pe atatea au fost date disparute, iar alte aproape 200 au fost ranite.
 
Potrivit autoritatilor kenyene, trei atacatori au fost ucisi luni. Dar situatia celorlalti membri ai grupului, de diverse nationalitati, era in continuare necunoscuta imediat dupa miezul noptii. De asemenea, nu se stia daca au minat sau nu cladirea.
 
"Detinem controlul asupra Westgate", a anuntat ministerul pe contul sau de Twitter, cu putin inainte de miezul noptii.
 
Un pic mai inainte, Manoah Esipisu, un purtator de cuvant al Guvernului, a declarat ca fortele speciale nu mai intalnesc nicio "rezistenta" in cladire. Totusi "statutul elementelor ostile ramane sa fie confirmat", a anuntat la randul sau Centrul kenyan de Gestionarea Crizelor.

24 septembrie 2013 10:33
Modifică setările cookies