• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Averea familiei fostului presedinte egiptean Mubarak, evaluata la 1,2 miliarde de dolari

Averea familiei fostului presedinte egiptean Mubarak, evaluata la 1,2 miliarde de dolari

Averea presedintelui egiptean inlaturat de la putere Hosni Mubarak, a sotiei sale Suzanne, a fiilor sai Alaa si Gamal si sotiilor acestora este evaluata la noua miliarde de lire egiptene (aproximativ 1,2 miliarde de dolari), a anuntat joi Parchetul General, relateaza AFP.

Este pentru prima data cand o asemenea suma este anuntata de catre o sursa oficiala, in urma a numeroase speculatii sau informatiilor partiale, dupa inlaturarea regimului de laputere, in februarie 2011, in urma unei revolte populare.
 
"Rapoartele Autoritatii de Supraveghere Administrativa, Autoritatii pentru castiguri ilicite si Autoritatii Centrale de Conturi (trei organisme insarcinate cu supravegherea institutiilor publice) au dovedit" ca averea lui Mubarak se ridica la 9 miliarde de lire egiptene, a spus Mahmoud al-Hefnawy, un reprezentant al Parchetului, in fata judecatorilor tribunalului penal din Cairo.
 
Aceasta evaluare include bunurile sotiilor lui Alaa - Heidi Rassekh si Gamal - Khadiga al-Gamal.
 
Suma include "valoarea averii acestora in numerar si in actiuni la firme din Egipt", a declarat al-Hefnawy, citat de agentia oficiala Mena. Sumele in bani se ridica la trei miliarde de lire egiptene, actiunile la aproximativ cinci miliarde, iar bunurile imobiliare la un miliard, a precizat el, fara sa ofere alte detalii, mai ales cu privire la sumele si bunurile din strainatate.
 
Hosni Mubarak, in varsta de 85 de ani, si cei doi fii ai sai sunt detinuti intr-o inchisoare la sud de Cairo. Fostul presedinte a fost condamnat la inchisoare pe viata, in 2012, pentru complicitate la uciderea unorvmanifestanti in cursul revoltelor si pentru acuzatii de coruptie, insa aceasta hotarare a fost anulata, justitia deschizand un nou proces in mai.

21 iunie 2013 11:09
Modifică setările cookies