• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Aviatia militara israeliana a atacat un un convoi care transporta armament din Siria in Liban

Aviatia militara israeliana a atacat un un convoi care transporta armament din Siria in Liban

Raidul aerian efectuat de aviatia militara israeliana la frontiera dintre Siria si Liban a vizat un convoi auto care transporta armament, relateaza publicatia americana Al-Monitor, citata de site-ul israelian Ynetnews, scrie Mediafax.

Atacul a avut loc in zona En Nakura, in sudul Siriei, la frontiera cu Libanul, si a durat cateva ore.
 
Doi oficiali locali au declarat pentru ziarul israelian Haaretz ca vehiculele atacate transportau rachete de tip SA-17, de fabricatie rusa, care urmau sa ajunga la miscarea siita libaneza Hezbollah.
 
Regimul Bashar al-Assad a confirmat raidul aviatiei militare israeliene, precizand insa ca nu a fost vizat un convoi auto, ci un centru de cercetari privind armele conventionale.
 
Conform regimului de la Damasc, centrul de cercetari atacat se afla in zona Al-Hameh, la 15 kilometri nord-vest de Damasc si a fost vizat de sase rachete; complexul a suferit daune considerabile, iar doua persoane au fost ucise.
 
Israelul a amenintat de mai multe ori ca va efectua raiduri aeriene in Siria la primul indiciu ca regimul de la Damasc nu mai poate securiza armele chimice. Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat duminica, potrivit ziarului Haaretz, ca exista riscul ca arsenalul chimic sirian sa ajunga in mainile miscarii siite libaneze Hezbollah, aliata cu Iranul.
 
Siria se confrunta de aproape doi ani cu un conflict civil soldat, conform ONU, cu aproximativ 60.000 de morti.

30 ianuarie 2013 21:34
Modifică setările cookies