• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Avion, nevoit sa isi intarzie aterizarea in China deoarece controlorii dormeau in turnul de control

Avion, nevoit sa isi intarzie aterizarea in China deoarece controlorii dormeau in turnul de control

Un avion a fost obligat sa se invarta timp de mai multe minute deasupra unui aeroport chinez inainte de a ateriza deoarece pilotii nu au putut lua legatura cu controlorii de trafic aerian, ce dormeau in turn, incidentul generand marti furia si ingrijorarea utilizatorilor de Internet, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Avionul China Eastern Airlines se pregatea sa aterizeze pe pista aeroportului din Wuhan, in centrul Chinei, dar apelurile sale de a obtine permisiunea de a ateriza au ramas fara raspuns timp de aproximativ un sfert de ora.
 
Aceasta deoarece controlorii aerieni atipisera in post, ceea ce a obligat avionul Boeing 737 sa faca cercuri in aer timp de aproximativ zece minute, a anuntat presa chineza.
 
Dupa un moment de asteptare lung, contactul a fost stabilit in cele din urma, iar avionul care venea din insula tropicala Hainan, in sudul tarii, a putut ateriza in deplina siguranta, potrivit portalului de stiri Sina.com.
 
Controlorii "au adormit timp de cateva ore in timpul serviciului, de aceea (avionul) a fost nevoit sa emita multiple apeluri fara sa primeasca raspuns", au recunoscut autoritatile chineze ale aviatiei civile, citate de revista financiara Caijing.
 
O ancheta distincta a incidentului, produs in urma cu o luna dar dat publicitatii abia in ultimele zile, a aratat ca in total doi controlori dormeau in momentul respectiv.
 
Cazul a generat, marti, reactii de idignare din partea utilizatorilor de Internet chinezi, ingrijorati de conditiile de securitate de pe aeroporturile tarii.
 
"Este o misiune obositoare, dar este inexcuzabil sa adormi in plina activitate. Viata unor oameni depinde de acesti indivizi in turnurile lor de control", a comentat un utilizator al retelei Weibo, echivalentul chinez al Twitter.

19 august 2014 09:41
Modifică setările cookies