• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Avioane si nave, mobilizate sa verifice daca semnalul detectat provine de la avionul disparut in Oceanul Indian

Avioane si nave, mobilizate sa verifice daca semnalul detectat provine de la avionul disparut in Oceanul Indian

UPDATE Avioane si nave care participa la cautarea zborului MH370 in Oceanul Indian se indreptau duminica spre zona unde a fost detectat un semnal submarin, pentru a verifica daca acesta provine sau nu de la cutiile negre ale Boeingului disparut de pe radare in urma cu o luna, relateaza AFP.

Australia a anuntat, in paralel, ca o noua analiza a datelor culese prin satelit ar restrange zona de cautare in partea de sud a perimetrului delimitat in Oceanul Indian, unde s-ar fi prabusit avionul de tip Boeing 777 apartinand Malaysia Airlines, pe 8 martie.
 
Un detector de "cutii negre" de avion, mobilizat de catre o nava chinezeasca de cautare, a reperat sambata un semnal care ar putea sa corespunda celor emise de catre dispozitivele de inregistrare de la bordul avioanelor in cazul unei scufundari, potrivit agentiei de presa China Noua, relateaza Mediafax.
 
Autoritatile australiene si chineze sunt extrem de prudente, apreciind ca ar putea fi vorba despre o "poluare sonora" fara legatura cu avionul cautat.
 
Doua nave, una australiana iar cealalta britanica, echipate cu detectoare de cutii negre se indreapta catre aceasta zona, a precizat Angus Houston intr-o conferinta de presa.
 
Nava chineza Haixun 01, care a detectat un semnal in apa, emitand cu frecventa de 37,5 kHz, conforma frecventelor cutiilor negre, se afla in aceasta zona prioritara.

6 aprilie 2014 12:15
Modifică setările cookies