• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Aviz favorabil pentru retinerea si arestarea lui Dan Sova, de la Comisia Juridica a Senatului

Aviz favorabil pentru retinerea si arestarea lui Dan Sova, de la Comisia Juridica a Senatului

Comisia juridica a Senatului a votat favorabil, miercuri, cu sase voturi pentru si cinci voturi impotriva, cererea DNA privind retinerea si arestarea senatorului Dan Sova.

”Va spun o singura propozitie. In fata comisiei, am spus numai adevarul. In fata plenului, voi spune numai adevarul”, a spus Sova, la iesirea din comisia juridica.
 
El a adaugat ca va face declaratii numai in fata comisiei si in plen.
 
Saptamana trecuta, procurorul sef al DNA a trimis procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.
 
Anchetatorii cer incuviintarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.
 
Procurorii au date si indicii ca Sova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societații de avocati, pentru a ascunde corespondenta purtata prin e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice.
 

18 martie 2015 14:47
Modifică setările cookies