• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Avocati: Tablourile furate de la muzeul din Rotterdam nu au fost arse

Avocati: Tablourile furate de la muzeul din Rotterdam nu au fost arse

Avocatii lui Radu Dogaru, Eugen Darie si Alexandru Bitu au declarat, marti, la Judecatoria Sectorului 3, ca cei trei le-au spus ca tablourile furate de la muzeul din Rotterdam nu au fost arse. Acestia asteapta cadrul procesual corect pentru a le preda autoritatilor olandeze.

Judecatoria Sectorului 3 a inceput, marti, discutiile in dosarul privind furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, in care au fost trimisi in judecata Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat si Adrian Procop. 

Instanta a amanat dosarul pentru 10 septembrie, din cauza lipsei de procedura.

Maria Vasii, avocata lui Eugen Darie, a precizat ca documentele pe care le au aparatorii ii fac sa creada ca, in cazul tablourilor, clientii lor spun adevarul. 

In 15 iulie, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat si, in lipsa, pe Adrian Procop, in dosarul privind furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimata la 18 milioane de euro.  Adrian Procop si Radu Dogaru sunt acuzati ca, in noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au intrat prin efractie in Muzeul Kunsthal din Rotterdam, cu complicitatea lui Darie, de unde au furat sapte picturi in ulei si acuarele: "Tete d´Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" si "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan si "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.


13 august 2013 12:14
Modifică setările cookies