• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Avocatul lui Nicolas Sarkozy si doi magistrati, plasati in arest preventiv intr-un caz de coruptie, in care ar fi implicat si fostul presedinte al Frantei

Avocatul lui Nicolas Sarkozy si doi magistrati, plasati in arest preventiv intr-un caz de coruptie, in care ar fi implicat si fostul presedinte al Frantei

Avocatul lui Nicolas Sarkozy a fost plasat luni in arest preventiv, intr-un caz privind un presupus trafic de influenta si o presupusa incalcare a secretului instructiei in care este citat numele fostului presedinte francez din perioada 2007-2012, potrivit unei surse judiciare, relateaza AFP.

Thierry Herzog a fost plasat in arest cu scopul de a fi interogat de catre Biroul de lupta impotriva coruptiei din cadrul Politiei Judiciare. Doi magistrati de rang inalt au fost de asemenea plasati in arest preventiv, potrivit aceleiasi surse.
 
Anchetatorii cauta sa stabileasca daca fostul sef de stat a incercat sa obtina cu sprijinul lui Herzog informatii de la un magistrat de rang inalt despre o ancheta care-l viza, in schimbul promiterii unui post "de prestigiu".
 
Intr-o ancheta judiciara deschisa la 26 februarie de catre Parchetul National francez, anchetatorii vor sa afle, de asemenea, daca Nicolas Sarkozy a fost informat in mod "ilicit" ca a fost plasat sub ascultare.
 
Aceasta masura - spectaculoasa avand in vedere ca a fost dispusa impotriva unui fost presedinte - a fost decisa in septembrie, intr-o ancheta cu privire la acuzatii de finantarea din Libia, de catre Muammar Kadhafi, a campaniei din 2007 in urma careia Sarkozy a obtinut victoria in alegerile prezidentiale.
 
Cei doi magistrati care au fost arestati preventiv luni sunt Gilbert Azibert, avocat general la Curtea de Casatie, caruia i s-ar fi promis un post "de prestigiu", si alt avocat general de la inalta Curte, Patrick Sassoust.
 
Aceste actiuni judiciare intervin in contextul in care Sarkozy este tot mai citat, in Franta, in vederea unei reveniri in politica, prin preluarea conducerii partidului sau, UMP (dreapta, in opozitie), care se confrunta cu o criza fara precedent din cauza unui caz implicand facturi false.

30 iunie 2014 13:57
Modifică setările cookies