• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Barack Obama a dezvaluit ca a plans cand a urmarit filmul Majordomul

Barack Obama a dezvaluit ca a plans cand a urmarit filmul "Majordomul"

Barack Obama a marturisit ca a varsat o lacrima in timp ce urmarea "Majordomul", un film care descrie lupta pentru drepturi civice prin intermediul carierei unui servitor de culoare la Casa Alba, relateaza AFP. 

"Am vazut «Majordomul» si am plans. Am plans nu doar pentru ca m-am gandit la majordomii care au lucrat aici, la Casa Alba, dar si la o intreaga generatie de oameni care erau capabili si talentati, dar au fost exclusi din cauza unor legi rasiale, din cauza discriminarilor", a afirmat Obama intr-un interviu acordat prezentatorului de radio Tom Joyner. 

"Si totusi, cu demnitate si tenacitate, ei s-au trezit in fiecare zi ca sa mearga la munca si au indurat multe lucruri pentru ca sperau la zile mai bune pentru copiii lor", a adaugat primul presedinte de culoare al Statelor Unite. 

Filmul "Majordomul", regizat de Lee Daniels, prezinta cariera indelungata a unui majordom afro-american, interpretat de Forest Whitaker, la Casa Alba, traversand peste 50 de ani de istorie si aproximativ zece presedinti americani.

O alta protagonista a filmului este prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey, care l-a sustinut din primul moment pe Obama sa ajunga la Casa Alba.

Este "o actrita formidabila", a afirmat presedintele american. 

"Pot sa va spun ca majordomii care lucreaza in prezent la Casa Alba, in timp ce ne-am instalat (in ianuarie 2009, n. red.), au fost extrem de gentili si caldurosi cu noi. In opinia mea, aceasta se datoreaza faptului ca (fiicele noastre) Malia si Sasha sunt asemanatoare copiilor sau nepotilor lor", a povestit Obama.


28 august 2013 14:37
Modifică setările cookies