• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Barack Obama a luat pranzul impreuna cu Hillary Clinton

Barack Obama a luat pranzul impreuna cu Hillary Clinton

Pranz cu usile inchise. Barack Obama a luat luni masa impreuna cu fostul sau secretar de Stat Hillary Clinton. Casa Alba a oferit putine detalii despre vizita plasata, potrivit acesteia, sub semnul "prieteniei", relateaza AFP.

Hillary Clinton se afla pe primul loc in sondaje in vederea unei investituri democrate la alegerile prezidentiale americane din 2016. Dar nu a spus inca daca va candida.

Hillary Clinton si presedintele Obama "au dezvoltat nu doar o relatie de lucru solida, ci si o adevarata prietenie", a declarat Josh Earnest, un adjunct al purtatorului de cuvant al presedintiei.  "Deci, in mare parte prietenia este in programul pranzului de astazi (luni), si nu este atata un pranz de lucru, cat o ocazie pentru ca cei doi (...) sa reia contactul", a adaugat Earnest, potrivit Mediafax.

Meniul a cuprins pui la gratar, "jambalaya" (o tocana specifica statului Louisiana) si salata. 

Casa Alba a dezvaluit, la inceputul lunii martie, ca Barack Obama a cinat impreuna cu Clinton si sotul ei, fostul presedinte Bill Clinton. Acesta a efectuat o campanie intensa, la sfarsitul lui 2012, in vederea realegerii lui Obama. 

Constitutia americana limiteaza la doua numarul mandatelor prezidentiale, iar Obama va parasi postul pe 20 ianuarie 2017.  

Intre pretendentii la obtinerea investiturii democrate se afla vicepresedintele Joe Biden, care a lasat deschisa posibilitatea unei candidaturi, cu scopul de permite partidului sa pastreze Executivul primei puteri mondiale dupa plecarea lui Obama.


30 iulie 2013 10:32
Modifică setările cookies