• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Barack Obama, dezamagit de decizia Rusiei de a-i acorda azil lui Edward Snowden

Barack Obama, "dezamagit" de decizia Rusiei de a-i acorda azil lui Edward Snowden

Presedintele american Barack Obama s-a declarat marti "dezamagit" de decizia Rusiei de a-i acorda azil fugarului Edward Snowden, relateaza AFP.

"Am fost dezamagit pentru ca chiar daca nu am fi semnat tratatul de extradare cu ei, in mod traditional noi am fi incercat sa respectam (cererile lor, n.red.) daca ar fi fost cineva in afara legii sau suspectat ca ar fi in afara legii in tara lor", a declarat Obama in cadrul unei emisiuni televizate, marti seara.
 
Rusia i-a acordat azil temporar lui Snowden, care a parasit saptamana trecuta aeroportul din Moscova in care era blocat de peste o luna si care se afla de-acum intr-un loc "sigur", dar necunoscut.
 
Acest fost consultant al serviciilor americane de informatii este inculpat pentru spionaj de catre tara sa, dupa dezvaluirea unor operatiuni masive de supraveghere a comunicatiilor efectuate de catre Agentia Nationala americana pentru Securitate (NSA).
 
Intrebat despre mentinerea unui summit bilateral la inceputul lui septembrie intre presedintele Barack Obama si omologul sau rus Vladimir Putin, la Moscova, inainte summitului G20 de la Sankt Petersburg, Carney a sugerat ca acesta este de-acum nesigur, dupa mai multe saptamani de ambiguitate pe aceasta tema.

7 august 2013 09:10
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies