• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Barack Obama este mai nepopular ca niciodata, in principal din cauza reformei sanatatii

Barack Obama este mai nepopular ca niciodata, in principal din cauza reformei sanatatii

Popularitatea lui Barack Obama nu a fost niciodata atat de scazuta, conform unui sondaj publicat marti, care arata ca pentru prima data majoritatea americanilor apreciaza ca presedintele nu este cinstit si nu merita increderea lor, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Aproximativ 54 la suta dintre americanii chestionati de Institutul de sondaje al universitatii Quinnipiac nu sunt de acord cu politica presedintelui lor, fata de 39 la suta care au o opinie favorabila. La 1 octombrie, aceasta cifra era de 49 la suta, respectiv 45 la suta.
 
Presedintele republican George Bush a cunoscut o scadere in popularitate similara acelasi moment al celui de-al doilea mandat.
 
Presedintele Obama pare sa plateasca pentru problemele lansarii reformei sanatatii, a carui componenta principala a intrat in vigoare la 1 octombrie.
 
Dificultatile intalnite in lansarea acestei reforme-pilot a presedintelui i-au adus o pierdere a increderii in randul electoratului feminin. Doar 40 la suta dintre femei sunt de acord cu politica sa, fata de cele 51 la suta impotriva.
 
Studiul arata de asemenea ca majoritatea americanilor raman pesimisti in ceea ce priveste consecintele "Obamacare", denumirea data reformei sanatatii in Statele Unite. Doar 19 la suta dintre ei cred ca aceasta va imbunatati serviciile de sanatate, fata de 43 la suta care considera ca va dauna si 33 la suta care apreciaza ca nu se va schimba nimic.
 
Sondajul a fost realizat pe un esantion de 2.545 de alegatori din Statele Unite intre 6 si 11 noiembrie, cu o marja de eroare de plus/minus 1,9 puncte procentuale.

13 noiembrie 2013 06:56
Modifică setările cookies