• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Basescu: Ce s-a intamplat in martea neagra ar fi un motiv serios de dizolvare a Parlamentului

Basescu: Ce s-a intamplat in "martea neagra" ar fi un motiv serios de dizolvare a Parlamentului

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la "Adevarul Live", ca ceea ce s-a intamplat in "martea neagra" ar fi un motiv serios de dizolvare a Parlamentului, iar, daca ar intra in vigoare modificarile la Codul Penal si Legea amnistiei, Romania ar iesi din criteriile de la Copenhaga.

"Acesta din «martea neagra» ar fi fost un motiv serios de dizolvare a unui Parlament care prin actiunea lui genereaza deservicii uriase Romaniei. Si aici nu trebuie sa mai argumentez, pentru ca am vazut reactia Comisiei Europene si a aliatilor nostri. Romania, daca ar intra in vigoare modificarile la Codul penal si Legea amnistiei si gratierii, ar iesi din criteriile de la Copenhaga, care sunt criteriile politice, ceea ce ar fi extrem de grav. Pentru asa ceva, un Parlament ar trebui dizolvat", a spus seful statului, noteaza Mediafax.
 
Seful statului a aratat ca spera ca Parlamentul nu va adopta aceste modificari la Codul Penal si nici Legea amnistierii.
"Eu sper ca Parlamentul a realizat ce au facut si se vor opri", a mai spus seful statului.
 
Presedintele a explicat ca sanctiunile pe care Romania le risca, in cazul incalcarii criteriilor de la Copenhaga, sunt suspendarea dreptului de vot in Comisia Europeana, Consiliul European si probabil si in Parlamentul European.
 
"Investitiile ar veni foarte rapid la zero, Romania devenind necredibila", a adaugat Traian Basescu, adaugand ca "s-ar merge si la suspendarea fondurilor europene".
 
Citeste articolul integral pe www.mediafax.ro.

12 decembrie 2013 13:23
Modifică setările cookies