• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele Romaniei: Daca vom trece la a fi subordonati baronilor locali, nu vom reusi sa mentinem echilibrele

Presedintele Romaniei: "Daca vom trece la a fi subordonati baronilor locali, nu vom reusi sa mentinem echilibrele"

Presedintele Traian Basescu a afirmat, vineri, ca ar fi mare pacat daca din motivatii policianiste va fi dezechilibrata din nou situatia macroeconomica a tarii, avertizand ca, daca se va trece la subordonarea fata de baronii locali, cu siguranta nu se va reusi mentinerea echilibrelor.

"Ar fi un mare pacat ca din motivatii politice sau politicianiste sa dezechilibram din nou situatia macroeconomica a tarii. Apreciez ca este datoria majoritatii parlamentare sa protejeze aceste echilibre, sa le consolideze, pentru ca ele s-au obtinut cu sacrificii din partea populatiei", a spus Traian Basescu.
 
El a adaugat ca, daca se va trece la subordonarea fata de "baronii locali" si daca orice incasare suplimentara la buget va fi dedicata "clientelei de la nivel local", atunci "cu siguranta" nu se va reusi mentinerea echilibrelor macroeconomice.
 
Traian Basescu a mai precizat ca nu are, prin acordul de coabitare cu premierul, nicio abordare in care sa dea lectii Guvernului.
 
Presedintele a subliniat ca "lectia acestei crize pe care au platit-o milioane de romani pentru ca ne-a gasit nepregatiti (...) trebuie sa ramana intiparita in mintea fiecarui om politic".

26 aprilie 2013 20:47
Modifică setările cookies