• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Basescu: Grave deficiente in procesul electoral din strainatate, se impun demisiile lui Corlatean si Stanoevici

Basescu: Grave deficiente in procesul electoral din strainatate, se impun demisiile lui Corlatean si Stanoevici

Presedintele Traian Basescu sustine ca ”au existat grave deficiente de organizare” a procesului electoral in sectiile de votare din strainatate si ca se impune demisiile ministrului de Externe Titus Corlatean si a ministrului delegat Bogdan Stanoevici.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Administratia Prezidentiala imediat dupa incheierea votului la ora 21.00, presedintele Traian Basescu a urmarit cu atentie procesul electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei care s-a desfasurat duminica, 2 noiembrie, atat in tara, cat si in strainatate, informeaza Mediafax.

”Presedintele Traian Basescu constata ca au existat grave deficiente de organizare a procesului electoral in sectiile de votare din strainatate, unde nu s-au asigurat corespunzator materialele necesare si nici personal suficient. De asemenea, numarul mic de sectii de votare organizate in strainatate a facut ca un numar mare de romani sa nu-si poata exercita dreptul de vot”, precizeaza seful statului.  In plus, ”presedintele Traian Basescu constata deficiente in asigurarea formularelor pentru declaratiile pe proprie raspundere in numeroase sectii de votare din tara”.

”Neajunsurile semnalate au impiedicat cetatenii romani sa-si exercite dreptul constitutional de a-si alege presedintele. In aceste conditii, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlatean, si a ministrului delegat pentru Romanii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici”, se arata in comunicatul de presa.


2 noiembrie 2014 21:26
Modifică setările cookies