• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Bashar al-Assad sustine ca Siria nu este in razboi civil , ci este atacata de Al-Qaida

Bashar al-Assad sustine ca Siria nu este "in razboi civil", ci este atacata de Al-Qaida

Presedintele sirian Bashar al-Assad a afirmat ca tara sa nu este "in razboi civil", ci este atacata de "zeci de mii de jihadisti", majoritatea Al-Qaida, intr-un interviu pentru postul de televiziune american FoxNews difuzat miercuri seata, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Assad, al carui interviu a fost realizat marti la Damasc, s-a adresat printre altele indirect omologului sau american Barack Obama cerandu-i sa "asculte bunul simt al poporului (sau)".
 
In acest interviu extins realizat de doi jurnalisti americani ai FoxNews, presedintele sirian a asigurat ca tara sa nu este "in razboi civil".
 
"Avem un razboi, un nou fel de razboi" cu "zeci de mii de jihadisti" de peste 80 de nationalitati diferite.
 
"Ceea ce va pot spune este ca 80 la suta - unii zic 90 la suta, nu avem date precise - din acesti teroristi sunt membri ai Al-Qaida si ai ramurilor sale" a declarat seful statului, care a vorbit in engleza.
 
Conform acestuia, de la declansarea conflictului in urma cu doi ani si jumatate "zeci de mii de sirieni" si 15.000 de soldati guvernamentali au fost ucisi, majoritatea in "atacuri teroriste, asasinate si atentate sinucigase".
 
Acesta a mai afirmat ca atacul cu arme chimice de la 21 august a fost realizat de rebeli si nu de fortele sale armate.
 
Occidentalii si mai multe state arabe acuza regimul de la Damasc ca a comis acest masacru, care aproape a declansat atacuri militare americane si franceze.
 
Rusia, aliat al Siriei, si Statele Unite au semnat sambata un acord la Geneva privind distrugerea arsenalului chimic sirian.

19 septembrie 2013 07:16
Modifică setările cookies