• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Bataile inimii vor inlocui parolele. Dispozitivul ieftin care poate depasi ceasurile inteligente

Bataile inimii vor inlocui parolele. Dispozitivul ieftin care poate depasi ceasurile inteligente

Din cauza problemelor de siguranta pe care nu reusesc sa le rezolve, parolele incep sa fie pe cale de disparitie. Producatorii din IT vin cu tot felul de metode, care de care mai originale, prin care acestea sa fie inlocuite.

Conturile online au nevoie mai mult decat oricand de protectie si, pana acum, s-au luat in considerare o groaza de metode care sa rezolve problema: de la undele cerebrale si amprente, pana la inele “magice”.
 
Bratara Nymi este ultima gaselnita in acest sens. Ea confirma identitatea purtatorului prin niste senzori de electrocardiograma, care monitorizeaza bataile inimii si pot permite apoi accesul la o serie de device-uri, de la ipad-uri, la masini. Dezvoltatorii inventiei, comapania Bionym cu sediul in Toronto, spun ca bataile inimii unei persoane sunt mai greu de reprodus decat amprentele sau recunoasterea faciala.
 
Ca sa isi declare identitatea, userul atinge timp de doua minute un senzor al bratarii, in timp ce Nymi inregistreaza semnatura EKG. Cand bratara este inlaturata, dispozitivele conectate se blocheaza automat.
 
Bratara va avea vibratii si un mic ecran LED, bluetooth, senzori de miscare si va avertiza purtatorul cand acesta primeste e-mailuri sau mesaje pe retelele de socializare. Cei care si-o doresc pot face precomenzi. Pretul de lansare este de 79 de dolari si este de asteptat sa se mentina sub o suta de dolari.

5 septembrie 2013 12:18
Modifică setările cookies