• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Belgia a adoptat legea care permite eutanasierea minorilor ce sufera de boli incurabile

Belgia a adoptat legea care permite eutanasierea minorilor ce sufera de boli incurabile

Parlamentul Belgiei a adoptat, joi, in forma definitiva, proiectul de lege care permite eutanasierea minorilor, informeaza AFP.

Astfel, minorii care sufera de boli incurabile vor putea opta pentru eutanasie, conform unei legi contestate de unii pediatri si de Biserica Romano-Catolica.
 
Belgia, tara cu traditie catolica, devine joi a doua tara din lume, dupa Olanda, care autorizeaza in conditii stricte eutanasierea minorilor.
 
Chiar daca in Olanda legislatia prevede varsta minima de 12 ani, parlamentarii belgieni au optat pentru o notiune mai vaga - detinerea "capacitatii de discernamant".
 
Senatorul socialist Philippe Mahoux, autorul legii belgiene care permite eutanasierea adultilor din 2002, a explicat ca a trebuit sa raspunda dorintelor exprimate de medici pediatri confruntati cu "suferinta insuportabila" a pacientilor minori.
 
Sustinatorii legii au insistat pentru impunerea unor conditii stricte: minorul va trebui sa se afle intr-o situatie medicala fara iesire care sa conduca oricum la deces si aiba o suferinta fizica insuportabila pentru a putea opta pentru eutanasie.

13 februarie 2014 20:44
comentarii (1)

Comentarii (1)