• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Belgia doreste extinderea legii eutanasiei la copii si bolnavi de Alzheimer

Belgia doreste extinderea legii eutanasiei la copii si bolnavi de Alzheimer

Belgia va porni o noua dezbatere asupra legii care autorizeaza eutanasia incepand cu 2002, in scopul de a determina daca ea ar putea fi extinsa la minori si persoane cu maladia Alzheimer, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Modificarea legii este initiata de Partidul Socialist (PS), principalul partid din Valonia, modificare care va fi expusa vineri in Parlament.
 
"Este vorba despre modificarea legii, in scopul de a tine mai bine cont de situatiile dramatice, de povestile extrem de dureroase in fata carora (...) nu putem ramane fara un raspuns", a explicat presedintele partidului, Thierry Giet.

Este asteptat ca aceste modificari sa fie aprobate, deoarece sunt aparate deopotriva de partidele de dreapta, de stanga si de cele ecologiste.
 
Legea, adoptata in 2002, nu se aplica in prezent decat persoanelor peste 18 ani. Belgia vrea sa urmeze exemplul Olandei, prima tara din lume care a legalizat eutanasia in aprilie 2002.
 
In 2011, 1.133 de cazuri de eutanasie au fost inregistrate in Belgia, echivalentul a 1% dintre decese, potrivit Comisiei de control si evaluare a eutanasiei, iar numarul acestora continua sa creasca.

19 decembrie 2012 07:30
Modifică setările cookies