• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Belgia si Olanda isi vor retrasa granita. Ce teritorii vor fi cedate

Belgia si Olanda isi vor retrasa granita. Ce teritorii vor fi cedate

Fluviul Meuse, care delimiteaza teritoriile Belgiei si Olandei, si-a modificat cursul in ultimele decenii, motiv pentru care granita dintre aceste tari ar urma sa fie retrasata in 2016, potrivit  Le Soir.   

Belgia va ceda Olandei cele 14 hectare ale peninsulei Eijsder Beemden, care nu mai are legatura terestra decat cu Regatul Tarilor de Jos si in care autoritatile belgiene pot ajunge doar traversand cursul de apa si, implicit, teritoriul olandez.

In schimbul acestei zone total nelocuite, Belgia va primi patru hectare, tot fara locuitori, din actualul teritoriu al Olandei, transmite Agerpres.

In 1843, cand s-a fixat linia de demarcatie dintre cele doua tari, Eijsder Beemden era unita de teritoriul belgian, dar schimbarile intervenite in pacursul fluviului au dus la actuala stare de fapt.  

Discutiile au inceput acum trei ani, cand in zona a fost gasit cadavrul unui om care fusese decapitat. Politia olandeza nu putea efectua ancheta pentru ca teritoriul era belgian, iar autoritatile belgiene aveau nevoie de un permis special din partea celor olandeze pentru a ajunge acolo.  

Profitand de aceste probleme, acest "no man's land" a devenit un veritabil paradis al vanzatorilor si consumatorilor de droguri.


5 ianuarie 2016 11:26
comentarii (0)

Comentarii (0)


Modifică setările cookies