• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ben Affleck, premiat pentru regie la gala Sindicatului regizorilor americani 2013

Ben Affleck, premiat pentru regie la gala Sindicatului regizorilor americani 2013

Ben Affleck a primit pentru filmul "Argo" marele premiu al Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America/ DGA), la cea de-a 65-a gala a asociatiei, care a avut loc sambata seara, la Los Angeles, informeaza indiewire.com, preluat de Mediafax.

Premiile decernate de Sindicatul regizorilor americani, alaturi de cele ale sindicatelor actorilor, scenaristilor si producatorilor americani, acordate inainte de premiile Academiei de film americane, ajuta la restrangerea spectrului de posibili castigatori la Oscar.
 
Insa Ben Affleck a devenit, sambata, a treia persoana din istorie care castiga premiul pentru regie decernat de Sindicatul regizorilor americani, dar nu detine si o nominalizare la aceeasi categorie a premiilor Oscar.
 
"Argo" prezinta rocambolesca, dar reala poveste a misiunii de salvare a diplomatilor americani in timpul Revolutiei iraniene din 1979, refugiati in ambasada Canadei din Teheran. Pentru aceasta misiune, un agent CIA i-a deghizat pe acei diplomati si i-a plimbat prin Teheran, pretinzand ca sunt tehnicieni dintr-o echipa de filmare aflati in cautarea unor locuri de turnare pentru un lungmetraj SF.
 
Lungmetrajul "Argo" a primit mai multe premii importante acordate la Hollywood in aceasta perioada. Astfel, el a fost recompensat cu doua Globuri de Aur, pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, cu premiul Sindicatului producatorilor americani pentru cel mai bun film si cu cel al Sindicatului actorilor americani pentru cea mai buna distributie. De asemenea, "Argo" a primit sapte nominalizari la premiile Oscar, ce vor fi acordate pe 24 februarie.

3 februarie 2013 11:22
Modifică setările cookies